foraldraforeningenFöreningen har funnits sedan Centrumskolan startades 1993. Föreningens syfte är att vi föräldrar med vårt engagemang och våra respektive erfarenheter skall stödja både barn och lärare på olika sätt. Detta görs genom ett aktivt socialt nätverk och med olika konkreta aktiviteter som ligger utanför det dagliga skolarbetet.

Aktiviteter

Föräldraföreningen deltar vid både Mikaeli Marknad och Julmarknaden på Fredriksdal. Försäljningen av äppleglögg, kakor och bröd ger oss en ekonomi för våra olika barnaktiviteter.

Vi organiserar mys- och diskokvällar, avslutningsfest för avgångsklassen och utflykter som är utöver Centrumskolans ansvar och möjligheter. Vi har under åren organiserat familjekul i Fredriksdalsskogen. Vi ser till att våra fantastiska lärare och skolpersonal tackas av med blommor och/eller presenter.

Vi föräldrar utgör naturligtvis ett viktigt nätverk. Vi har alla ett eget socialt nätverk som på olika sätt kan tillföra barnen kunskap om livet utanför skolan – i samklang med undervisningen och olika aktuella skolprojekt. Enskilda föräldrar får gärna ordna studiebesök på intressanta arbetsplatser eller hjälpa till med konkreta projekt utifrån kompetens och yrkeserfarenhet. Organisation Vi träffas tre till fyra gånger per läsår och alla Centrumföräldrar är hjärtligt välkomna att delta. Medlemsavgiften är 150 kr/läsår och familj.